dijous, 18 d’abril del 2013

Pastís de pastor (Shepherd's Pie)




Ingredients



- 750 gr. de carn picada de vedella o vedella i porc

- 1 ceba grossa
- 1 pebrot vermells
- 1 pebrot verd
- 1 carbassó
- 4 patates mitjanes
- mantega
- sal
- pebre
- oli d'oliva
- dues cullerades rasses de farina
- mig got de caldo
- formatge ratllat



Preparació



Tallem la ceba petita i la posem a fregir en una cassola amb oli. La deixem un parell de minuts i afegim la carn picada que haurem salpebrat. Quan la carn hagi agafat color afegim dues cullerades rasses de farina i barregem. Deixem coure la barreja perquè la farina no faci gust de cru, i afegim mig got de caldo de pollastre. Si no tenim caldo casolà podem posar-hi caldo de brik o caldo fet amb una pastilla de caldo concentrat. Si posem caldo fet amb una pastilla de caldo concentrat tirarem la pastilla de caldo (una mica menys de mitja pastilla, desfent-la per sobre de la carn) i mig got d'aigua calenta. Deixem consumir una mica el líquid i veurem que la barreja s'espesseix una mica. 



Quan estigui fet ho treiem i ho posem en el fons d'una plata fonda que pugui anar al forn.
La farina i el caldo podem no posar-los. Llavors posarem la carn picada amb la ceba en el fons de la plata i farem una mica de beixamel bastant líquida, que posarem per sobre de la carn. Així també queda molt bo.




En la mateixa cassola on hem fet la carn fregim les verdures tallades a tires. Les hem de fer a foc baixet perquè quedin tovetes però no es cremin. Quan siguin fetes les posem sobre la carn, fent una segona capa.






Posem una olla al foc amb aigua i sal. Quan l'aigua bulli hi tirem les patates pelades i tallades i les fem bullir 15-18 minuts, fins que siguin toves. Les escorrem i les xafem amb una mica de mantega. Aquest puré el posem, en una tercera capa, sobre de la carn i les verdures.





Cobrim amb formatge ratllat i trocets de mantega i ho posem al forn a 180º durant 25 minuts.

Bon profit!

Imprimir Imprimir l'article

2 comentaris:

  1. Simplement boníssim. Ja saps que m'encanta:) Proveu-ho, no us en arrepentireu! :D

    ResponElimina
    Respostes
    1. Estàva boníssim perquè el vaig fer pensant en tu...

      Elimina