dimarts, 11 de juny del 2013

Crema de carbassa al forn


El passat mes d'octubre l'Antònia i el Manel ens van regalar un munt de verdures del seu hort a L'Espluga de Francolí. De tot allò van quedar aquestes tres precioses carbasses que han estat decorant la casa tot l'hivern. Feia dies que els hi volia fer els honors, i per fi m'he decidit. N'he triat una i he preparat una crema molt elegant, feta amb la polpa de la carbassa cuita al forn. Ha quedat molt gustosa, i tot i que dóna més feina el resultat val la pena si es vol obtenir un gust més intens.



Ingredients

- 1 carbassa
- 1 ceba
- 1 porro
- 300 gr. de caldo de pollastre
- oli
- sal
- pebre
- 200 gr. de formatge tipus Philadelphia



Obrim la carbassa per la meitat, la netegem de llavors i fils, marquem la polpa amb el ganivet, hi posem oli, sal i pebre i la posem al forn, que tindrem pre-escalfat a 180º, durant uns 40 minuts aproximadament. Naturalment el temps de forn dependrà de la mida de la carbassa. Aquesta, com podeu veure a la foto, era bastant gran i carnosa.


Quan tinguem la carbassa cuita la treiem del forn i la pelem. Reservem tota la polpa.

A la Thermomix, o en una cassola, sofregim amb una mica d'oli la ceba i el porro tallats petits.

Afegim la polpa de la carbassa i el caldo de pollastre. El caldo pot ser casolà. Si no tenim caldo casolà podem utilitzar un bon caldo de tetrabrik o mitja pastilla de caldo concentrat amb una mica d'aigua. La quantitat de caldo que posem haurà de ser la necessària perquè la crema tingui la consistència que nosaltres vulguem, i dependrà també del tamany de la carbassa que haurem utilitzat.

Si ho fem amb la Thermomix ho batrem a velocitat 8-9 uns dos o tres minuts fins que tinguem una crema ben fina. Si no tenim Thermomix ho podem batre en una batedora de got o amb una minipimer.

Ho fem bullir deu minuts i hi afegim el formatge Philadelphia. La quantitat de formatge que hi posarem també va a gust de cadascú, així com de la quantitat de crema que haurem obtingut.

Tornem a batre tot el conjunt i rectifiquem de sal i pebre.

Emplatem posant-hi a sobre un rajolí de nata, o uns encenalls de pernil o de formatge, o una mica de ceba o de porro fregit o...


És tan bona calenta com freda.


Imprimir Imprimir

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada