dissabte, 22 de juny de 2013

Rissotto de parmesà



Ingredients

- 3 tacetes d'arròs
- 1 ceba
- oli d'oliva
- 1 gra d'all
- 100 gr. de formatge parmesà o grana padano
- 3/4 de litre de caldo de pollastre
- sal

Preparació



Tallem petita la ceba i la sofregim en una paella fonda amb oli. Quan estigui sofregida afegim l'all tallat petit.


Esperem un minut i tirem l'arròs. El barregem amb la ceba i el sofregim uns minuts fins que el veiem que es comença a fer transparent.


Anem afegint el caldo calent de mica en mica. Remenem continuament l''arròs i quan es quedi sense líquid tornem a afegir més caldo i tornem a remenar. De tant en tant esposem per sobre part del formatge parmesà que tindrem ratllat.

El formatge pot ser parmesà, grana padano o un bon formatge manxec sec, però és important que es ratllem nosaltres just abans d'utilitzar-lo.


Quan hagin passat uns 17 o 18 minuts, o quan veiem que l'arròs ja està cuit, (vigilem que no es passi perquè ha de quedar al dente), apaguem el foc i afegim un troç de mantega i la resta de formantge. Barregem, deixem reposar uns minuts i servim.



Imprimir Imprimir l'article

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada