dimarts, 25 de juny de 2013

Paté de campanya



Aquest paté, tan fàcil de fer, no ha quedat gaire afavorit a la foto, però estava molt més bo del que aparenta i ens va servir de dinar el dia de Sant Joan, quan vam anar a fer un picnic a Valls, després de gaudir d'una emocionant jornada castellera a la plaça del Blat.



Ingredients

- 500 gr. carn picada de porc
- 350 gr. carn picada de vedella
- 300 gr. de fetge de be
- 1 ceba
- sal
- oli
- 2 cullerades de calvados, conyac, oporto, armagnac o un licor similar
- pebre negre
- farigola
- 3 grans d'all
- nou moscada
- mantega o llard per al motlle

Preparació


Tallem la ceba en juliana i la sofregim en una paella amb oli. La posem en un bol i afegim les carns picades i el fetge també tallat petit. Hi posem també  la sal, les herbes, les espècies i el licor. Jo hi vaig posar un Calvados que vam portar l'estiu passat de Normandia. Barregem bé, si cal amb les mans. 



Ho posem dins un motlle per a plum cake amb mantega o llard, i l'introduim en el forn que haurem preescalfat a 180º durant 90 minuts. 

Després d'aquest temps la carn estarà cuita i haurà deixat anar el líquid que retirarem del motlle. Posem sobre la carn un pesos (una llauna o un brick de llet) per tal d'acabar de compactar-la. La guardarem a la nevera unes quantes hores i ja està llesta.

Imprimir Imprimir l'article

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada