dilluns, 17 de juny de 2013

Crema de pastanaga



Les cremes de verdures són un clàssic a casa. Donen molt joc perquè les pots fer d'un munt de coses: porrus, carbassó, carbassa, brocoli... i són boníssimes calentes o fredes. Avui toca de pastanaga, ben fresqueta.

Ingredients

- 500 gr. de pastanagues
- 1 ceba
- 1 porro
- 400 ml de caldo de pollastre
- 1 patata mitjana
- sal
- oli
- 2 formatgets
- pebre blanc

Preparació

Rasquem les pastanagues i les rentem. Netegem el porro i la ceba. Pelem la patata i la tallem a dauets.


Si la fem en la thermomix

En el got de la thermomix hi posem 50 ml. d'oli, la ceba i el porro tallats en quatre trossos i els triturem a velocitat 6 durant uns segons. Tallem les pastanagues a rodanxes i les afegim. Programem 5 minuts a velocitat 3 i temperatura 90º.

Afegim 400 ml. de cado de pollastre i la patata. Programem 20 minuts velocitat 3 1/2 temperatura 90º.

Hi posem els formatgets i un pols de pebre i triturem a velocitat 5-7-9 durant 3 minuts.

Servim amb una mica de formatge o pa torrat per sobre.


Si la fem de manera tradicional

En una cassola posarem oli i sofregirem la ceba i el porro tallats petits i la pastanaga a rodanxes. Quan la verdura estigui tova hi afegirem 400 ml. de caldo de pollastre i la patata tallada a daus. Deixem que bulli a foc suau durant 20 minuts.

Afegim els formatgets i triturem amb la batedora de braç, o millor amb la batedora de got.

Servim amb una mica de formatge o pa torrat per sobre.


Imprimir Imprimir l'article

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada