dilluns, 3 de juny de 2013

Patates guisades amb costella



Aquest és un plat reconfortant, tradicional i casolà.  És una recepta que em recorda el menjar de la meva mare. Especialment recomenat pels dies d'hivern.


Ingredients

- 500 gr. de costella de porc tallada a trocets
- 1 ceba
- 1 pebrot verd
- 2 o tres tomaquets vermells ratllats
- 2 patates grosses
- sal
- oli d'oliva

Preparació


Posem oli en una cassola que cobreixi el fons, salem la costella i la fregim.


Quan la costella sigui una mica rossa afegim la ceba tallada en juliana i el pebrot a trocets que prèviament haurem salat una mica. Deixem que les verdures es facin uns minuts.


Aboquem el tomàquet ratllat i afegim una mica de sal. Deixem que es faci el sofregit.


Quan tinguem el sofregit fet hi afegim les patates tallades a trossos. A l'hora de tallar les patates és millor "trencar-les" una mica, és a dir, fer el gest de tallar-les amb un ganivet però al final no acabar el tall sinó acabar de separar el tall de patata trencant-lo. D'aquesta manera aconseguim que la patata lligui més amb el suc i faci una salsa més consistent.


Remenem una mica i hi aboquem aigua fins a cobrir les patates. Recordem de posar l'aigua calenta per evitar que la carn ens quedi dura.


El tindrem 20 minuts fent xup-xup i llest per emplatar.


Imprimir Imprimir

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada