dimecres, 19 de juny de 2013

Tonyina en escabetx



Ingredients

- 500 gr. de tonyina (llom o ventresca)
- 1 ceba grossa
- 2 bitxos
- pebre negre en gra
- 6 grans d'all
- llorer o un lligall d'herbes 
- sal
- oli d'oliva (aproximadament 1/2 l.)
- xerès (aproximadament 25 ml.)
- vinagre de vi blanc o de xerès (aproximadament 25 ml.)



Preparació

Salpebrem la tonyina que tindrem neta de pell i d'espines.

En una cassola amb una mica d'oli fregim els filets de tonyina. L'hem de fregir a foc alt de manera que quedi segellada però crua per dins, per evitar que un cop l'acabem de fer amb l'escabetx ens quedi aixerreïda.


Retirem la tonyina de la cassola, afegim una mica més d'oli i fregim a foc suau la ceba tallada en juliana. Quan la ceba estigui ben fregida afegim els alls, uns quants grans de pebre i el llorer o el lligall d'herbes. Li donem unes voltes i afegim el vinagre.


Fem evaporar una mica el vinagre fins que veiem que no desprèn una olor tan intensa i afegim el xerès. Esperem que hagi evaporat l'alcohol i afegim la resta d'oli. Deixem que s'escalfi fins que bulli, afegim la tonyina, tapem la cassola i apaguem el foc. Hem de procurar que tot el peix quedi cobert per la barreja d'oli, vinagre i ceba.

El deixem reposar fins que es refredi i el guardem en un tupper a la nevera.

És més bo d'un dia per l'altre, o inclús si han passat més dies.


Una refrescant amanida d'estiu.


Imprimir Imprimir l'article

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada