dilluns, 13 de maig de 2013

Amanida de mongetes tendres



Ingredients

- 500 gr. de mongetes tendres
- 2 ous durs
- 1 llauna de tonyina
- oli d'oliva
- 1 culleradeta de mostassa
- vinagre
- sal

Preparació

Tallem i rentem les mongetes. Les tallem com més ens agradin, no importa gaire. Les bullim amb l'aigua justa, no masa abundant i tampoc les hem de deixar bullir massa temps, amb 6 minuts segurament n'hi haurà prou; recordem que les verdures de seguida perden minerals quan es bullen, o sigui que millor deixar-les "al dente". També és una bona idea utilitzar l'aigua d'haver-les bullit per fer una sopa. D'aquesa manera recuperarem els minerals que haurà deixat la verdura. Recordo que la meva mare ho feia sovint, i és que ja sabem que les mares són les més sàvies.

Escorrem les mongetes i les posem en una plata.

Preparem la vinagrata amb una culleradeta de mostassa, una part de vinagre i quatre d'oli. És molt pràctic fer la vinagreta en un "biberó", perquè si en sobra es pot guardar a la nevera.

Posem la tonyina per sobre de les mongetes, els ous tallats a trocets petits i amanim amb la vinagreta.

És bona tèbia o freda.

Imprimir Imprimir l'article

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada