dissabte, 11 de maig de 2013

Pastís de formatge fresc de la Carme Ruscalleda












La recepta per aquest deliciós pastís és del libre Cuinar per ser feliç de la Carme Ruscalleda. Tal com ella diu - un pastís de formatge molt lleuger i gustós, i com que gairebé no porta farina, finíssim i ben diferent dels comercials.

Jo puc afegir que a més és tan senzill de fer que el meu fill el feia quan tenia quatre anys.

Si el presentem a taula amb uns fresons reforçarem la sensació de frescor. Espectacular!



Ingredients

- 100 gr. de mantega
- 125 gr. de sucre
- una branca de vainilla (jo hi vaig posar una culleradeta d'estracte de vainilla)
- 3 ous
- la ratlladura d'una llimona
- 50 gr. de farina de blat
- 500 gr. de formatge tipus Quark
- un grapat de panses sense pinyol (opcional)

Preparació

Ha de quedar una mescla molt fina, homogènia i lligada, per tant és convenient utilitzar una batedora de baretes elèctrica, o bé una Thermomix.
Barregem la mantega tova amb el sucre i la polpa negra de la vainlla o la culleradeta d'estracte de vainilla.
Afegim, un a un, els ous (que tindrem a temperatura ambient) i la ratlladura de llimona.
Afegim la farina passada pel sedàs.
Afegim el formatge fresc i les panses, si en volem posar.
Aboquem la mescla en un motlle rodó d'uns 20 o 25 cm. amb un disc de paper vegetal al fons.
Ha de coure durant 2 hores a 100º. (Atenció amb la temperatura del forn, és la clau perquè quedi un pastís amb textura tendra gràcies a la cocció suau dels 100º del forn).




Imprimir Imprimir l'article

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada