diumenge, 26 de maig del 2013

Croquetes de pollastre


Quan era petita les croquetes eren un dels meus menjars preferits. Afortunadament la meva mare en feia sovint i eren boníssimes, ja sabeu que com les croquetes de la mare, cap. A mi em tenia a la cuina mentre les feia, esperant escurar amb el dit la beixamel que quedava en la paella.

Ingredients

- 1 ceba petita
- oli d'oliva
- 25 gr. de mantega
- 90 gr. de farina + una mica més per arrebossar
- 1 litre de llet
- 1 pit de pollastre a l'ast o un troç de pollastre rostit, però també les podem fer d'un munt d'altres coses: carn, formatge, espinacs, bacallà...
- 1 ou
- pa ratllat

Preparació


Tallem la ceba petita i la fregim en una paella fonda amb la mantega i una mica d'oli .
Quan la ceba comença a agafar color afegim la farina.


Deixem que la farina es faci una mica perquè perdi el gust de cru.


Aboquem de cop la llet.


Remenem de seguida per evitar que es formin grumolls.



Continuem remenant fins que la beixamel es desenganxa de les parets de la paella.


Afegim el pollastre que haurem tallat a trossets petits. En comptes de pollastre podem fer les croquetes del que ens vingui més de gust: carn, gambes, pernil, formatge... 


Aboquem la beixamel en un recipient i el tapem amb paper film. La guardem a la nevera durant al menys una hora, però també la podem deixar un dia sencer i fer les croquetes l'endemà.



Per fer les croquetes, agafem porcions de la beixamel amb l'ajuda de dues culleres i les arrebossem. Primer farina, després en ou batut i finalment en pa ratllat.




Ja les tenim a punt per fregir. També les podem congelar i les tindrem a punt el dia que ens vinguin de gust. Llavors les descongelarem...





i les fregirem en oli abundant i ben calent. Quina bona pinta!




Imprimir Imprimir l'article

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada