divendres, 10 de maig de 2013

Magdalenes





La recepta per aquestes magdalenes està treta del llibre Bollería hecha en casa y con el sabor de siempre de Xavier Barriga. He fet alguna adaptació dels ingredients: en comptes d'oli d'oliva he posar oli vegetal perquè no hi donés tan gust, i he utilitzat la Thermomix per batre els ingredients.




De tota manera, tot i que estaven molt bones, encara no són les magdalenes que vull aconseguir, unes de molt més altes, o sigui que hauré d'insistir.

Ingredients

- 125 gr. d'ou (2 ous)
- 175 gr. de sucre
- 60 ml. de llet
- 190 ml d'oli de girassol o de blat de moro
- 190 gr. de farina
- 20 gr. de maizena
- 1/2 paquet (8 gr.) de llevat royal
- ratlladura de llimona
- un polsim de sal

Preparació

En la Thermomix batem els ous amb el sucre 4 minuts, temperatura 37º i velocitat 4.
Afegim l'oli i barregem 10 segons a velocitat 2.
Afegim la llet i la ratlladura de llimona i tornem a barrejar 10 segons més a velocitat 2.
Tamissem la farina amb la maizena i el llevat afegim la sal i ho incorporem a la mescla anterior, sense batre excessivament, perque la barreja no baixi de volum.
Ho posem en una mànega i ho reservem a la nevera al menys 1 hora.

Quan la massa hagi reposat una hora omplim les càspules fins a 3/4 parts.

Les càspules de paper les haurem de posar dins de motlles rígits perquè al pujar la massa no s'obrin.

Abans d'introduir-les al forn podem posar-hi gotes de xocolata, pinyons, ametlles filetejades o sucre per sobre.

Les tindrem al forn 15 minuts a 180º.




Imprimir Imprimir l'article

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada