dimecres, 25 de setembre del 2013

Macarrons amb salsitxes


Ingredients

250 gr. de maccarrons
1 ceba
300 gr. de salsitxes
250 gr. de tomàquet triturat
formatge ratllat
oli
sal

Preparació


Tallem la ceba en juliana i les salsitxes a trocets i ho posem a fregir, junt, en una paella fonda amb oli.  


Quan estigui fregit, al cap d'uns deu minuts, afegim el tomàquet i una mica de sal. Podem posar-hi també mitja culleradeta de sucre per contrarrestar l'acidesa del tomàquet. Ho deixem sofregir fins que el tomàquet estigui fet, aproximadament 15 minuts.

Mestrestant haurem posat una olla al foc amb aigua i sal abundant. Quan bulli tirem els macarrons i els deixem bullir uns 8 minuts, o el temps que indiqui en el paquet. És important no passar-nos de temps amb la pasta, perquè si està rebullida no val res. La pasta és molt fàcil de fer, però en la meva opinió també és molt fàcil fer-la malbé, o sigui que val la penaés tenir en compte unes quantes regles si volem que ens quedi tant bona com sigui possible. Una d'aquestes regles és bullir la pasta "al dente" i això ha de ser rigorós. No hi ha plat de pasta més malaguanyat que el que ha bullit massa, amb els pobres macarrons, espaguetis o el que sigui tous que es desfan, sense cap consistència ni cap gràcia.

Una altra regla d'or és no esbandir la pasta. Podem, potser, passar-li un rajolí d'aigua a la pasta que volem refredar ràpidament per fer una amanida, però mai, mai hem de posar sota l'aixeta uns macarrons o uns espaguetis que hem d'acompanyar amb una salsa calenta. 



Quen tinguem la pasta bullida l'escorrem i l'aboquem a la paella o cassola on tenim la salsa. Barregem i ho posem en una plata de servir.

Si ens agrada els podem gratinar: una mica de formatge ratllat i al forn fins que estiguin torradets.


Imprimir Imprimir l'article

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada