diumenge, 29 de setembre de 2013

Samfaina


Una salsa bén clàssica amb la que podem acompanyar un munt de plats: carn, peix, ous...jo me la puc menjar sola a sobre d'una torrada.

Aquesta l'he fet amb els pebrots i les albergínies que em van portar del seu hort l'Antònia i el Manel, o sigui que és una samfàina de luxe. Com que n'ha sortit molta n'he pogut posar una mica en dos pots en conserva.


Ingredients

2 pebrots
2 albergínies
1 ceba grossa
500 gr. de tomàquet natural triturat
sal
sucre
oli

Preparació


Tallem a trocets petits la ceba, els pebrots i les albergínies i els posem a fregir en una paella amb oli. Si la paella no és prou grossa per fregir bé la verdura, ho farem en dues paelles. En tot cas es tracta de que la verdura es fregeixi en un foc viu, no que bulli. 
Quan les verdures estiguin fregides les posem en una sola paella i afegim el tomàquet, una mica de sal i una mica de sucre.


Deixem a foc ben baix aproximadament 30 minuts, fins que el tomàquet estigui fregit (veurem que està fet quan el tomàquet se separa de l'oli).





Imprimir Imprimir l'article

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada