diumenge, 8 de setembre de 2013

Tagliatelle alle vongole


Ingredients

350 gr. de tagliatelle frescos
300 gr. de cloïsses
2 grans d'all
una mica de julivert
125 ml. de vi blanc sec
un polsim de pebre negre
parmesà ratllat
sal
oli d'oliva

Preparació

Posem una olla al foc amb abundant aigua i un grapat de sal. Esperem que bulli.


Mentre esperem que l'aigua bulli, posem una paella fonda al foc i hi fregim lleugerament els alls tallats petits i el julivert. Els deixem un minut al foc, no gaire més, sinó se'ns cremarà.


Tirem les cloïsses i el vi blanc. Tapem la paella i deixem que s'obrin les cloïsses. 


Quan les cloïsses s'hagin obert destapem la paella i deixem un minut més per tal que el l'alcohol del vi s'evapori. Quan el vapor que desprenen les cloïsses ja no faci olor d'alcohol apaguem el foc i tapem la paella.

Ara l'aigua de l'olla ja deu bullir. Hi tirem les tallarines i les deixem un parell de minuts. Si en comptes de tallarines fresques utilitzem pasta seca, l'haurem de tenir bullint uns 8 minuts aproximadament. En tot cas hem de recordar que la pasta s'ha de bullir al dente, és a dir hem d'intentar no passar-nos de temps a l'hora de bullir-la o farem malbé la pasta.


Quan tinguem la pasta bullida l'escorrem. No l'hem de posar sota l'aixeta ja que perdríem el midó que s'ha desprès, important a l'hora d'ajudar que la pasta es barregi amb la salsa.

Afegim la pasta a la paella, hi posem un polsim de pebre negre i barregem per integrar tot el el conjunt.

Aboquem en una plata i afegim una mica més de julivert, parmesà ratllat i un rajolí d'oli d'oliva.





Imprimir Imprimir la recepta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada