Ara que s'acosta el fred ve de gust una sopeta per escalfar la panxa. Aquesta és una de ben senzilla i ràpida de preparar. Podem posar les verdures que més ens vinguin de gust o que tinguem més a mà. Jo he afegit uns quans cigrons, però també poden ser mongetes seques. Si en comptes de carcasses utilitzem un quart de pollastre, també el podem tallar petit un cop bullit i afegir-lo a la sopa, o fer una pilota, o mandonguilles petites...
Ingredients
2 carcasses de pollastre
1 branca d'api
1 nap
1 os de tocino (espinada, pernil...)
1/4 de col
2 pastanagues
1 porro
1 tassa d'arròs
1 grapat de fideus
uns quants cigrons
sal
sal
Preparació
Posem a l'olla les carcasses, la branca d'api, el nap i l'os de tocino o de pernil, tot ben net. Afegim 2 i 1/2 litres d'aigua, tenint en compte de no superar el nivell màxim de l'olla, i la sal.
Tanquem l'olla i ho posem a bullir. Quan la vàlvula pugi a tope (en la meva olla apareixen dues ratlletes), baixem al mínim i ho deixem bullir 45 minuts.
Quan hagin passat els 45 minuts apaguem el foc i esperem que baixi la vàlvula.
Quan hagi baixat la vàlvula obrim l'olla i colem el caldo en una altra olla que tornarem a posar al foc.
Quan torni a bullir hi afegim la pastanaga, la col i el porro tot tallat petit. Tirem també l'arròs i al cap de 10 minuts afegim els fideus i els cigrons.
Deixem 10 minuts més i ja podem servir.
Està molt bona amb una mica de formatge ratllat per sobre.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada