La clàssica coca de iogurt que tothom ha fet alguna vegada. Amb ingredients que sempre tenim a casa, fàcil, ràpida i bona. Muntem les clares a punt de neu per afegir esponjositat. Perfecte!
Ingredients
1 iogurt
4 ous
2 mesures de iogurt de sucre
1/2 mesura de iogurt d'oli
3 mesures de iogurt de farina
1 sobre de llevat
una mica de sucre glass
Preparació
Separem els rovells de les clares i muntem aquestes a punt de neu (amb la thermomix posem la papallona a les ganivetes i programem 4 minuts sense temperatura, velocitat 3 i 1/2). Reservem en un bol a part.
En la thermomix, amb la papallona en les ganivetes, batem els rovells amb el sucre 10 minuts sense temperatura, velocitat 3 i 1/2, fins que la barreja quedi ben esponjosa. Afegim el iogurt i l'oli i barregem uns segons fins que quedin integrats. Afegim la farina i el llevat i barregem uns segons més. Un cop haguem afegit el iogurt, l'oli i la farina als rovells i el sucre procurarem no barrejar gaire estona amb la thermomix per evitar que els rovells baixin de volum. Si cal acabem d'integrar els ingredients a mà amb l'espàtula. Reservem en un bol a part.
Incorporem suaument les clares a punt de neu a la barreja de rovells, sucre, iogurt, oli i farina, intentant que el conjunt no perdi volum.
Posem la barreja en un motlle rodó de 20cm. que haurem pintat amb mantega i folrat amb paper sulfuritzat i ho introduim en el forn a 180º fins que, quan el punxem amb un ganivet, aquest surti net.
Jo el vaig tenir 38 minuts.
Espolsem una mica de sucre glass per sobre.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada