No cal dir que aquesta recepta no és en absolut l'autèntica recepta del caldo gallec, ni ho pretén ser tampoc. Ja sé que li falta algun ingredient fonamental i segurament imprescindible, com ara l'unto, complicat de trobar a casa nostra. Tot i així és un caldo que acostumo a fer al menys un cop cada hivern, fàcil i boníssim,
Ingredients
Un troç de lacon
un troç de carn de vedella
2 xorissos gallecs
2 cuixes de pollastre
3 patates
1/2 col (o grelos si en tenim)
250 gr. de mongetes cuites
Preparació
Prèviament haurem tingut el lacon en remull tota la nit.
Posem el lacon, la carn de vedella i els xorissos a bullir mitja hora a l'olla a pressió.
Refredem l'olla, treiem les carns i hi afegim les cuixes de pollastre i un plat de patates tallades com per fer truita. Ho fem bullir a l'olla a pressió durant quinze minuts.
Tornem a refredar l'olla, treiem el pollastre i hi afegim la mitja col tallada a trocets (o els grelos) i la resta de patates tallades també com per fer una truita i les mongetes i ho fem bullir cinc minuts més.
Refredem l'olla i hi afegim les carns que havíem reservat. ho fem bullir amb l'olla sense tapar cinc minuts més.
Ja ho posem servir o guardar-lo fins l'endemà, que estarà encara més bo.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada