Es tracta d'una salsa italiana clàssica. Deliciosa amb tagliatelle (tagliatelle al ragù o alla bolognese) i imprescindible en una lasagna de carn.
Ingredients
oli d'oliva
40 gr. de mantega
1 ceba de figueres
1 pastanaga
1 branca d'api
400 gr. de carn picada de vedella
250 ml. de vi blanc sec
125 ml. de llet
un polsim de nou moscada
2 llaunes (2 x 400 gr.) de tomàquet sencer sens pell
Preparació
Tallem la ceba, la pastanaga i l'api en trocets petits.
En una paella fonda, amb oli i mantega fregim primer la ceba fins que sigui tova.
Afegim la pastanaga i l'api. Continuem fregint les verdures durant aproximadament 10 minuts
Incorporem la carn i una mica de sal i la fregim a foc viu, remenant-la de tant en tant i separant-la amb l'ajuda d'una cullera de fusta, fins que hagi perdut el color de cru.
Afegim el vi i cuinem fins que s'hagi evaporat tot l'alcohol i part del líquid.
Afegim la llet i una mica de nou moscada, remenem i cuinem fins que s'hagi evaporat quasi tota la llet.
Afegim els tomàquets, remenem i barregem bé trencant-los amb la cullera de fusta.
Quan comenci a bullir baixem el foc i cuinem amb la cassola destapada durant 3 hores.
Recordeu rectificar de sal a mitja cocció.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada