dimecres, 20 de juny del 2018

Sopa oriental de gambes amb fideus i espinacs



Aquest tipus de sopa, amb pasta de curri, caldo, llet de coco, verdures i fideus té una enorme versatilitat. Tenint en compte aquesta base podem fer un munt de combinacions triant les verdures que més ens agradin o que tinguem disponibles. També hi podem afegir unes quantes gambes, o be pollastre, uns trossets de rap...

De qualsevol manera es tracta d'una fórmula molt senzilla i vistosa, que sempre queda bé.

Ingredients

2 xalotes
2 grans d'all
1 pastanaga
3 o 4 cebes xineses
1 1/2 culleradeta de pasta de curri verd (també pot ser pasta de curri vermella)
20 gambes pelades grosses
1 llauna de llet de coco
1 litre de caldo de verdures
200gr. de fideus d'espinacs (jo he posat uns fideus japonesos finets)
150gr. d'espinacs frescos
El suc de mitja llima o llimona (opcional)

Preparació

En una olla prou gran fem bullir aigua amb sal i els fideus. Quan estiguin a punt els escorrem i els refresquem en un bol d'aigua freda (hi podem posar uns quants glassons)

Tallem les xalotes i els alls en brunoise. Pelem la pastanaga i la tallem a rodanxes.

Netegem les cebes xineses. Les tallem a rodanxes i reservem per separat la part verda de la blanca. 


En un wok o cassola fonda posem una mica d'oli i saltegem les gambes. Les retirem ràpidament i les reservem.


En el mateix wok o cassola, on si cal afegirem una mica més d'oli, sofregim les xalotes i la part blanca de les cebes xineses durant un parell de minuts i afegim els alls, un parell de minuts més. Afegim la pastanaga i continuem sofregim una mica més. Amb dos o tres minuts n'hi haurà prou, tampoc volem que la pastanaga quedi massa tova.


Afegim la pasta de curri i barregem bé amb una cullera de fusta, fins que desprengui el seu olor característic.


Hi aboquem la llet de coco i el caldo i deixem bullir tres o quatre minuts.


Afegim les gambes i els espinacs i deixem bullit un parell de minuts. Ja podem apagar el foc.


Afegim els fideus que teniem reservats i  barregem.

Repartim en quatre bols posant per sobre les rodanxes de la part verda de les cebes xineses.


També podem afegir el suc de mitja llima o llimona.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada