dimecres, 27 de juny del 2018

Patates al ajo cabañil



Sovint anem molt lluny a buscar receptes noves sense saber que més a prop tenim coses tan sorprenents com aquestes patates. Les vaig provar per primer cop en un sopar de companys de classe on cadascú portava un plat, i aquest l'havia fet la Maria Luisa, que l'havia après a casa seva, de la seva família de Múrcia.
Semblen patates fregides normals i corrents però en canvi són ben peculiars. Abans d'acabar-les se les afegeix vinagre que els dona un gust molt especial i a més permet qua aguantin molta més estona tan bones com recent fetes. Així que ja sabeu, si heu de fer patates fregides amb molta antelació us recomano aquesta fórmula.

Ingredients

4 patates grosses (aprox. 1 1/4 kg.)
oli d'oliva
1/2 got de vinagre
2 grans d'all
sal i pebre

Preparació


Pelem, rentem i tallem les patates com si anéssim a fer una truita o bé a rodanxes. Les fregim en abundant oli, com fem habitualment per fer una truita.

Mentre les patates es fregeixen xafem en el morter els dos alls amb una mica de sal i hi afegim el mig got de vinagre. Reservem.

Quan les patates estiguin ben fregides retirem l'oli i aboquem el vinagre amb els alls xafats


Barregem bé amb compte de no xafar les patates, fregim una mica per tal que agafin bé el gustet de l'all i el vinagre i ja les tenim llestes!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada