Aquestes vacances hem estat a la regió francesa del Perigord, famosa entre altres coses per les coves prehistòriques i per la seva gastronomia. Us la recomano perquè a més hi trobareu uns paissatges preciosos. Hem aprofitat per portar cap a casa foie-gras, confit d'ànec i rillettes com els que he utilitzat per aquest plat.
Ingredients
400 gr. de secret de porc
4 dàtils grossos, tipus "jumbo"
una llauneta de rillettes d'ànec del Perigord
sal
pebre
Preparació
Tallem els secrets en fillets ben fins. Si cal els piquem amb la mà de morter per tal de fer-los encara més fins i tendres.Treiem el pinyol dels dàtils i els tallem en bastonets. Obrim la llauna de rillettes.
Estenem sobre la taula de treball els filets de secret i els salpebrem. Hi posem al mig de cada filet una cullerada de rillettes i un trocet de dàtil.
Enrotllem cada filet i el tanquem amb l'ajuda d'escuradents. Jo n'he utilitzat dos per cada filet per evitar que els rillettes s'escapessin per els extrems.
Fregim els rotllets en una paella amb oli i els reservem en un plat.
Ingredients per la salsa
1 ceba
un grapat de nous
una cullerada de farina
125 ml. de vi blanc sec
el suc de 1/2 llimona
julivert
oli
sal
sal
Preparació de la salsa
Tallem ben petita la ceba i la sofregim en el mateix oli que hem utilitzat per als rotllets. Quan la ceba estigui sofregida afegim la cullerada rassa de farina i deixem que es faci uns minuts. Afegim el vi i deixem evaporar.
Afegim el suc de llimona, una mica de caldo i rectifiquem de sal. Deixem coure uns minuts.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada