Ingredients
Un enciam de fulla de roure
4 patates mitjanes
150 gr. de pernil cuit tallat a mà, pernil canari o lacón
4 ous durs
Cogombre en vinagre dolç (jo el compro a Lidl)
Pebre vermell de la Vera
oli d'oliva
vinagreta (oli+sal+vinagre+mostassa)
Preparació
Rentem les patates i les fem al microones durant aproximadament 10 minuts, fins que, punxades amb un ganivet, notem que estan fetes. Quan estiguin fredes les pelem, les tallem a trossos grans i les posem en un bol. Afegim sal i oli.
Tallem el pernil a trossos mitjans i els afegim al bol de patates.
Deixem el bol a la nevera juntament amb els ous bullits i pelats per tal que es refredin els ingredients.
Rentem be l'enciam i l'escorrem bé d'aigua, si és possible amb l'ajuda d'una centrifugadora.
Deixem l'enciam a la nevera fins a l'hora de muntar l'amanida.
A l'hora de muntar el plat amanim les fulles d'enciam amb una mica de sal i una vinagreta d'oli, vinagre i mostassa. Disposem les fulles en el fons de quatre plats.
Posem al centre de cada plat una quarta part de la barreja de patates i pernil.
Afegim un parell de talls de cogombre en vinagre dolç.
Tallem cada ou en quatre parts i els repartim sobre les patates.
Finalment espolsem el pebre de la Vera i afegim un rajolí d'oli.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada