Ingredients
100 gr. de cansalada crua
2 cebes tendres
2 alls tendres (o 2 grans d’all)
500 gr. de faves
250 gr de pèssols
½ got de vi ranci
100 gr. de botifarra negra
1 fulla de llorer
2 brots de menta
Oli, sal i pebre
Instruccions
Tallem la cansalada a tallets petits.
Tallem la ceba tendra també a trocets petits, i l'all.
Pelem la botifarra negra, la tallem a rodanxes.
En una cassola fonda amb una mica d'oli enrossim la cansalada, un parell de minuts.
Afegim la ceba i l'all, sal i pebre i continuem sofregint. El foc ha de ser viu i he d'anar remenant a fi de que es faci tot per igual.
Quan la ceba estigui toveta (no cal que sigui rossa) hi aboquem el vi ranci i esperem que s'evapori l'alcohol.
Afegim les faves, la menta, el llorer, barregem i ho deixem a foc viu uns 4 o cinc minuts.
Afegim els pèsols, barregem i esperem 4 minuts més.
Els temps poden variar perquè depenen del tipus de faves i pèsols, si son frescos o congelats... En tot cas haurem de vigilar que faves i pèsols estiguin tendres.
Afegim la botofarra negra, barregem i ho deixem un parell de minuts més.
El resultat ha de ser una barreja de faves, pèsols, ceba i botifarra més aviat sec però suau i melòs.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada