Ingredients
per a la base
1 ou
30 gr. de sucre llustre
30 gr. de farina
30 gr. de xocolata blanca
Preparació
per a la crema de mascarpone
300 gr. de nata líquida (35% de greix)
180 gr. de xocolata blanca per fondre
250 gr. de mascarpone
5 fulls de gelatina
xocolata negra ratllada per guarnir
Separem les clares dels rovells i muntem els rovells amb el sucre fins aconseguir una crema.
Incorporem la farina procurant que la bareja no baixi.
Afegim la xocolata fosa i ho aboquem al fons d'un moltlle desmuntable de 20 cm. que haurem folrat prèviament amb paper vegetal i on haurem posat mantega.
Introduim el motlle al forn a 180º durant aproximadament 10 minuts, fins que la base estigui cuita.
Mentrestant farem la crema de mascarpone.
Posem al foc la nata líquida procurant que no bulli. Afegim la xocolata i quan s'hagi fos incorporem les fulles de gelatina. Barregem tot el conjunt fins que tinguem una crema fina i sense grumolls i apaguem el foc.
Deixem que es refredi uns minuts i afegim el formatge mascarpone. Barregem i deixem que es refredi una mica més.
Ho aboquem dins el motlle i l'introduim a la nevera al menys 3 hores, i millor d'un dia per l'altre.
A l'hora d'abocar la crema de mascarpone sobre el disc de pa de pessic va passar una cosa curiosa que no m'havia passat l'altra vaegada que vaig fer aquest pastís, i és que tota la crema s'en va anar al fons i el disc de pa de pessic es va quedar floant sobre el pastís.
En un primer moment això va ser una catàstrofe, però de totes maneres el vaig posar a la nevera com si res. Quan va estar cuallat el vaig desmotllar i amb molt de compte li vaig donar la volta. Tot i que van quedar visibles les marques del motlle que havien d'haver quedat a sota, tampoc va quedar tan malament. I bo, estava bonissim.
Per guarnir el pastís podem posar una mica de xoxolata negra per sobre.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada