Ingredients
350 gr. de llenties
1 ceba
1 cabessa d'alls
1 tomàquet gran o 2 petits
1 pastanaga
1/2 pebrot verd
1 troç d'espinada de porc
uns trossos de costella de porc
2 xorissos
1 fulla de llorer
sal
oli d'oliva
Preparació
Haurem tingut les llenties en remull la nit abans.
Tallem la ceba i els tomàquets en quatre trossos i la pastanaga a trocets petits, i els posem amb les llenties, els alls, el pebrot, l'os de l'espinada i la costella en una cassola. Ho cobrim amb aigua freda, i afegim un raig d'oli d'oliva, la fulla de llorer i una mica de sal.
Ho posem al foc i ho fem coure suaument durant aproximadament 20 o 25 minuts, fins que les llenties siguin tendres. A mitja cocció rectifiquem de sal, i cinc minuts abans d'apagar el foc hi afegim els xorissos.
Quan estigui a punt apaguem el foc i retirem l'os de l'espinada, el pebrot verd, la fulla de llorer i els alls. Els tomàquets i la ceba els posem en el got de la batedora i els triturem. Aboquem aquesta crema a la cassola per fer el caldo més consistent.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada