Amb ceba o sense ceba, l'etern dilema. Tot i ser tan fàcil de fer cada cuiner té el seu secret i n'hi ha que en són mestres. Hi ha algú que no li agradi la truita de patates?. Un recurs econòmic i senzill per un sopar improvitzat, un pícnic o un pica-pica amb una cervesa.
Ingredients
2 patates grans
1 ceba (opcional)
5 ous
oli
sal
Preparació
Pelem les patates i les tallem en làmines no massa primes. Les rentem amb abundant aigua per treure'n el midó i les salem.
Pelem, rentem i tallem la ceba ben primeta.
En una paella prou fonda, amb tres o quatre cullerades d'oli, fregim primer les patates durant cinc minuts, després afegim la ceba. El foc no ha d'estar massa fort, i hem d'anar remenant les patates de tant en tant per tal que es vagin fent poc a poc i quedin tobetes però no massa rosses.
En un bol gran batem els 5 ous , hi afegim un polsim de sal, les patates i la ceba.
Treiem l'excés d'oli de la paella on hem fregit les patates i la ceba i la tornem a posar al foc.
Hi aboquem l'ou amb les patates i la ceba i esperem que hagi cuallat la part de sota.
Amb l'ajuda d'un plat d'un diàmetre superior al de la paella donem la volta a la truita i la cuallem per l'altra banda.
Acabem de fer la truita quan ens sembli que està al punt que ens agrada, però anem amb compte de no passar-nos perquè si la tenim massa temps al foc quedarà eixuta .
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada