Aquesta és una sopa italiana de verdures ideal per als mesos de fred. Espessa i gustosa, hi podem posar totes les verdures que ens vinguin de gust, com més varietat millor. Afegim tomàquet, una mica de pasta, uns llegums i no hi podem faltar unes fulles d'alfàbrega i formatge ratllat. Un àpat recomfortant!
Ingredients
1 1/4 litres de caldo (de pollastre, pernil o vegetal)
70 gr. de cansalada o bacon
1 ceba mitjana
2 branques d'api
1 pastanaga
unes quantes mongetes tendres
2 patates mitjanes
6 fulles de col
dues cullerades de tomàquet fregit
3 tomàquets madurs
unes quantes fulles d'espinacs
50 gr. de mongetes cuites
50 gr. de pasta de sopa
unes fulles d'alfàbrega
formatge ratllat
Preparació
Primer haurem preparat un caldo, de pernil, de verdures o de pollastre. Jo l'he preparat amb un quart de pollastre i uns ossos de vedella.
Netegem les verdures i les tallem totes excepte els espinacs a tallets petits. Ells espinacs els rentem i deixem les fullles senceres.
Tallem la cansalada i la fregim en una cassola amb una mica d'oli. L'anem fregint lentament per tal que vagi desprenent tot l'oli. Quan estigui prou fregida la retirem de la cassola i la reservem.
Aboquem la ceba, l'all, l'api, la pastanaga, les mongetes tendres, les fulles de col i les patates, tot tallat petit a la cassola i les sofregim uns minuts.
Afegim la cansalada fregida que havíem apartat.
Afegim dues cullerades de tomàquet fregit i barregem.
Afegim els tomàquets madurs, barregem i continuem sofregint uns minuts més.
Afegim la pasta que haguem triat i la deixem bullir el temps que necessiti. Quan faltin cinc minuts afegim els espinacs i les mongetes seques.
Per acabar tallem unes fulles d'alfàbrega i les espolsem per sobre.
Emplatem posant una mica de formatge ratllat i acompanyem amb una llesca de pa de pagès o de llavors torrat.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada