Les verdines són una clase de mongetes típiques d'Astúries que es cullen quan encara són verdes, la qual cosa les fa especialment tendres, suaus i mantecoses. Són molt bones amb marisc.
Ingredients
250 gr. de mongetes verdines
12 gambes o llagostins de bona mida
2 grans d'all
1 ceba petita
1/2 pastanaga
1/2 porro
1/2 pebrot verd
1/2 got de vi blanc
Preparació
Haurem tingut les mongetes en remull la nit abans. Les escorrem i les posem en una cassola cobertes d'aigua freda. Les posem al foc i les fem bullir. Baixem el foc al mínim i deixem que bullin amb el foc al mínim fins que siguin tendres, aproximadament 2 hores o una mica més, això dependrà de la classe de mongetes i de si són més o menys seques. Hauran de bullir molt poc a poc, gairebé imperceptiblement, i cada mitja hora les espantarem afegint una mica d'aigua freda. Quan portin bullint una hora els posarem una mica de sal.
Mentre bullim les mongetes preparem les verdures. Pelem i rentem la ceba, pastanaga, porro i pebrot i ho tallem tot ben petit. Els tomàquets els tallem per la meitat i els ratllem. Reservem.
Quan les mongetes siguin tendres les escorrem recollint tota l'aigua de la cocció. Les guardarem tapades per tal d'evitar que s'assequin i es trenquin.
En una casola o paella fonda posem una mica d'oli i fregim a l'hora els caps de les gambes i els alls tallats a trocets petits. Mentre es fregeixen anem xafant els caps amb una cullera de fusta, per facilitar que desprenguin tot el suc i es vagi formant una salseta amb l'oli. Els deixem uns minuts i els retirem.
Ho fem passar tot per un colador xinès xafant i apretant amb una ma de morter per obtenir una salseta ben gustosa. Reservem.
En la mateixa paella o cassola posem una mica d'oli i aboquem les verdures que havíem tallat. Afegim una mica de sal i les sofregim a foc baix. Quan siguin toves afegim el tomàquet ratllat i una mica més de sal i deixem que sofregeixi uns minuts. Afegim 1/2 got de vi i deixem que evapori l'alcohol.
Llavors afegim el suc de les gambes que haviem reservat, donem unes voltes i hi aboquem les verdines i el líquid de cocció. Deixem que faci xup-xup deu minuts i ja les tenim llestes.
Fem els cossos de les gambes a la planxa amb unes gotes d'oli i sal. N'hi haurà prou amb un parell de minuts per cada costat.
Servirem les verdines en plats fondos, amb tres gambes per racció.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada