Aquest és un plat típic de Galícia, d'aquells que en cada casa en deuen fer un de diferent, adaptat al llarg de generacions al gust familiar. Així que, demano disculpes als gallegs per tot allò que hagi pogut fer malament, això si, amb la millor intenció.
Ingredients
1 troç de lacón
6 patates mitjanes
2 xorissos gallegs
1 manat de grelos
1 polsim de pebre vermell
oli
Preparació
Haurem de posar el lacón en remull 24 hores abans, i anar canviant l'aigua cada 8 hores aproximadament.
En una olla o cassola fonda posem a bullir el lacón. Jo el vaig bullir 15 minuts i el vaig deixar reposar 24 hores. L'endemà el vaig posar a bullir en el mateix caldet dues hores més. De tota manera crec que aquest pas es podria estalviar i posar-lo a bullir directament les dues hores, sense més complicacions.
Mitja hora abans de complir les dues hores de bullir el lacón afegim els xorissos i les patates pelades i si són prou grosses, tallades per la meitat.
Deu minuts abans d'acabar les dues hores afegim els grelos, als que haurem tallat les tiges massa llargues.
No ens cal afegir sal a la cassola, ja que el lacón i els xorissos en porten suficient.
Servim espolsant una mica de pebre vermell per sobre de les patates, i un raig d'oli d'oliva.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada