Ingredients
24 vol-au-vants petits
1 botifarró de ceba
1 cullerada de farina
1/4 de litre de llet
40 gr. de mantega
sal
1 poma golden
oli
1 culllleradeta de sucre
Preparació
Desfem el botifarró en una paella amb una mica d'oli i el fregim una mica, esmiconant-lo amb l'ajuda d'una forquilla.
Afegim la mantega i una cullerada de farina. Deixem que la farina es barregi amb la mantega i es cogui una mica per tal que perdi el gust de cru. Llavors afegim poc a poc la llet i anem barrejan fins aconseguir una beixamel. La consistència ha de ser més clara que la d'unes croquetes, però tampoc la volem massa clara.
Posem la beixamel en una mànega pastelera i la deixem refredar.
Ara passem a preparar la poma. Pelem una poma, li treiem el cor i la tallem a trocets petits. Jo l'he tallat en bastonets.
Fregim els trocets de poma en una paella amb una mica d'oli. Hi podem afegir un polsim de sucre per ajudar a caramelitzar. No hem de fregir massa la poma, hem de pensar que després estarà 10 minuts més al forn i s'acabarà de coure.
Podem tenir preparada la baixamel i la poma fregida amb antel·lació, per exemple el dia abans i muntar els vol-au-vants just abans de presentar-los.
Amb l'ajuda de la mànega omplirem els vol-au-vants i els disposarem en una safata que pugui anar al forn.
Els posem al forn a 180º aproximadament 10 minuts i els servim.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada