Ingredients
300 gr. de
cigrons
1 porro
1 gra d’all
2 tires de
costella de porc a trossos
1 os de pernil
1 xistorra
Oli i sal
Instruccions
Posem els cigrons
a remullar la nit anterior.
El dia següent
retirem l’aigua.
Posem una mica
d’oli en l’olla a pressió i sofregim el porro tallat a trossets petits. Afegim
el gra d’all també tallat petitet i una mica de sal.
Afegim la
costella i la rossegem una mica, un parell de minuts serà suficient.
A part posem
aigua a bullir.
Un cop l’aigua
bulli, afegim l’os de pernil i els cigrons escorreguts de l’aigua de remull a
l’olla a pressió on tenim el sofregit del porro, all i costella i ho cobrim tot
amb l’aigua bullint. El nivell de l’aigua ha de quedar uns dos dits per sobre
dels cigrons.
Tanquem l’olla i
la posem al foc. Quan s’aixequi la vàlvula esperem 30 minuts i apaguem el foc.
Mentre esperem
que la vàlvula baixi tallem la xistorra a trossets i la passem per la paella
per tal que deixi anar part del seu greix.
Quan la vàlvula
hagi baixat obrim l’olla i afegim la xistorra procurant no posar-hi el greix
que possiblement haurà deixat anar a la paella.
Tanquem l’olla i
la tornem a posar al foc. Així que la vàlvula hagi pujat apaguem el foc i
esperem que torni a baixar.
Ja podem obrir l’olla,
rectificar de sal (si és necessari) i servir, però també podem esperar a obrir
l’olla l’endemà. Segur que serà inclús més bo.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada