Aquest mes de novembre vam estar a Oxford i vam poder gaudir del caliu dels seus pubs després d'un passeig per Port Medow sota el "Typical British weather". Era diumenge, així que vam provar el famós Sunday Roast. Abans, per entrar en calor i com a homenatge als boscos de tardor que ens envoltaven, una crema d'arrel d'api i castanyes que he intentat reproduir aquí, amb la seva english soup spoon i tot. Real comfort food!
Ingredients
1 porro
1 branca d’api
1 pastanaga
1 gra d’all
¼ d’arrel d’api
¾ de litre de
caldo de verdures (o una mica més)
1 fulla de llorer
150 gr. de
castanyes cuites (jo les he comprat al Corte Inglés)
100 ml de crema
de llet de 35% de greix
Uns talls de
botifarra negra (opcional)
Unes fulles de
sàlvia (opcional)
Un grapat de nous
Oli, sal, pebre
Instruccions
Escalfem un
parell de cullerades d’oli en una olla. Afegim el porro, la branca d’api i
pastanaga tallats petits. Sofregim 8 minuts.
Afegim l’all i
l’arrel d’api a trossets i sofregim 2 minuts més.
Afegim el caldo,
la fulla de llorer i sal, tapem i fem bullir 20 minuts.
Afegim les
castanyes i fem que bulli 5 minuts més.
Quan l’arrel
d’api sigui tendre triturem i afegim la crema de llet.
Fem bullir un
minut més i ja ho tenim llest.
A l’hora de
servir podem posar-hi a cada plat un parell de talls de botifarra negra que
haurem passat per la paella i unes fulles de sàlvia que prèviament haurem
fregit en una mica d’oli i salat.
En aquesta ocasió
jo he posat un grapat de nous i un rajolí d’oli d’oliva.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada