dijous, 7 de desembre del 2023

Crema d’arrel d’api i castanyes



Aquest mes de novembre vam estar a Oxford i vam poder gaudir del caliu dels seus pubs després d'un passeig per Port Medow sota el "Typical British weather". Era diumenge, així que vam provar el famós Sunday Roast. Abans, per entrar en calor i com a homenatge als boscos de tardor que ens envoltaven, una crema d'arrel d'api i castanyes que he intentat reproduir aquí, amb la seva english soup spoon i tot. Real comfort food!

Ingredients

1 porro

1 branca d’api

1 pastanaga

1 gra d’all

¼ d’arrel d’api

¾ de litre de caldo de verdures (o una mica més)

1 fulla de llorer

150 gr. de castanyes cuites (jo les he comprat al Corte Inglés)

100 ml de crema de llet de 35% de greix

Uns talls de botifarra negra (opcional)

Unes fulles de sàlvia (opcional)

Un grapat de nous

Oli, sal, pebre

 

Instruccions

Escalfem un parell de cullerades d’oli en una olla. Afegim el porro, la branca d’api i pastanaga tallats petits. Sofregim 8 minuts.

Afegim l’all i l’arrel d’api a trossets i sofregim 2 minuts més.

Afegim el caldo, la fulla de llorer i sal, tapem i fem bullir 20 minuts.

Afegim les castanyes i fem que bulli 5 minuts més.

Quan l’arrel d’api sigui tendre triturem i afegim la crema de llet.

Fem bullir un minut més i ja ho tenim llest.

A l’hora de servir podem posar-hi a cada plat un parell de talls de botifarra negra que haurem passat per la paella i unes fulles de sàlvia que prèviament haurem fregit en una mica d’oli i salat.

En aquesta ocasió jo he posat un grapat de nous i un rajolí d’oli d’oliva.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada