Del llibre de Carme Ruscalleda "La sartén por el mango". Un pastís molt senzill de fer, suau i refrescant. Una manera diferent de menjar mel i mató.
Ingredients
500 gr. de mató
80 gr. de mel
5 ous
La ratlladura d’una llimona
Un polsim de sal
10 gr. de farina
100 gr. de galetes Núria
40 gr. de mantega
La ratlladura d’una taronja
Un polsim de pebre
Instruccions
Triturem les galetes i les barregem amb la mantega, la pell de taronja ratllada i el pebre. Estenem la barreja en un motlle circular desmuntable d'uns 20 cm de diàmetre que haurem folrat amb paper de forn i untat amb mantega. S'ha de pressionar molt bé per tal de crear una base ben compacta.
En un bol muntem els ous amb la mel i la sal. Afegim el mató, la ratlladura de llimona i la farina tamissada. S’ha de treballar la mescla fins a obtenir una crema uniforme.
Aboquem la crema
en el motlle on hem preparat la base i ho introduïm al forn calent a 140º
durant una hora.
El podem servir
tebi (és el que diu la Ruscalleda) o fred de la nevera, sol o acompanyat d’unes
nous o melmelada de maduixes.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada