Ingredients
per al pa de pessic "genovès"
- 4 ous
- 100 gr. de farina
- 100 gr. de sucre
- un polsim de sal
per a la crema de mantega
- 225 gr. de mantega a temperatura ambient
- 2 rovells d'ou
- 150 gr. de sucre
- 50 gr. d'aigua
per a l'almíbar
- 100 gr. d'aigua
- 100 gr. de sucre
per a l'acabat
- 150 gr. d'ametlles crues filetejades
- sucre llustre
Preparació
Encendre el forn a 180º. Posar les ametlles en una plata plana i posar-les a torrar al forn quan aquest sigui calent. Vigileu-les constantment perquè es cremen de seguida. Estaràn torrades en un màxim de 10-15 minuts.
Preparació del pa de pessic Genovès
El pa de pessic genovès és una base clàssica per a pastissos que es prepara sense llevat. D'aquesta manera queda pla i l'aspecte final és més "professional".
Pre-escalfar el forn a 180º
Posar la papallona a les ganivetes i posar en el vas els ous i el sucre. Programar 6 minuts, a 37º velocitat 3 i 1/2
Quan acabi programar 6 minuts més a la mateixa velocitat, sense temperatura.
Afegir la farina i la miqueta de sal. Programar 9 segons a velocitat 1.
Treure la papallona i acabar d'incorporar la farina amb un espàtula, vigilant que la barreja no baixi el seu volum.
Abocar la preparació en un motlle que haurem preparat amb mantega i paper sulfuritzat.
Qan surti del forn el deixem refredar
Preparació de l'almíbar
Bullir l'aigua i el sucre uns 2-3 minuts.
Preparació de la crema de mantega
Posar l'aigua i el sucre al foc fins que bulli. Tenir-lo bullint uns 2-3 minuts i el refredar-lo.
Posar els rovells en un bol i afegir el xarop que hem preparat. El xarop no ha d'estar molt calent perquè podria fer cuallar els ous.
Batre la barreja fins que quedi emulsionada.
Un cop freda afegir-hi la mantega...
... i barrejar fins obtenir una crema.
Muntatge del pastís
Fer 2 talls longitudinals al pa de pessic de manera que quedin 3 discos iguals.
Escampar per cada disc, primer l'almíbar primer amb l'ajuda d'un pinzell, i després, amb una espàtula, part de la crema de mantega.
Tancar bé el pa de pessic i escampar la resta de crema de mantega per la superfície del pastís i pels costats.
Escampar les ametlles filetejades per sobre i pels costats. Ha de quedar totalment cobert d'ametlla.
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada