Ingredients
- 4 lloms de bacallà
- farina
- oli d’oliva
- 1 ceba
- 1 pebrot vermell o verd
- tomaquet ratllat
Per la truita amb trampa:
- 3 ous
- Pa sec
Preparació
El bacallà s’ha de dessalar durant 3 dies a la nevera sense
canviar l’aigua, i al tercer dia, canviant l’aigua 3 cops.
Un cop dessalat el bacallà, s’escorre i s’aixuga. S’enfarina i es
fregeix en abundant oli, no massa calent ni massa estona: el bacallà massa cuit
queda sec i no val res. Un cop fregit es retira.
En el mateix oli, o en oli net si s’ha embrutat massa amb la
farina es sofregeix la ceba tallada petita un parell de minuts, i el pebrot
també tallat petit, fins que sigui tovet. S’afegeix el tomàquet i es fregeix
uns minuts.
Es posa el bacallà dins la salsa i es deixa que faci xup xup 10-15
minuts.
Es baten els ous i s’hi afegeix el pa sec que s’haurà remullat i
escorregut molt bé. Es fa una truita rodona, crueta de dintre i es posa a
la cassola, a sobre del bacallà. Es deixa 5 minuts més perquè s'acabi de fer la
truita.
Aquesta recepta és típica de Divendres Sant i me l’ha cedit
gentilment el Santi Baró que l’ha heredat del seu pare i de la família de Reus.
La truita amb trampa o truita de pobre es feia temps enrera per
allargar el tall. Era una manera econòmica d’omplir la panxa de molta colla. Tot i que ara tenim més recursos (o no!), és una recepta curiosa que val la pena rescatar.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada