La inspiració per a aquest arròs prové del blog els fogons del pare, que és un dels que visito sovint, tot i que he canviat algunes cosetes per adaptar-lo més al nostre gust. El resultat ha estat un èxit.
Ingredients
8 gambes
1 ceba mitjana
1 gra d'all
2 potes de pop ja cuites
200 ml. de vi blanc sec
300 gr. d'arròs bomba
una culleradeta de pebre vermell de la Vera
1 l. de caldo vegetal
Preparació
En una cassola amb oli fregim les gambes, volta i volta. Les reservem.
Tallem la ceba petita, la salem i la sofregim en el mateix oli. Quan sigui cuita afegim un gra d'all tallat petit i deixem que es fregeixi una mica.
Quan l'all comenci a desprendre olor (no l'hem de deixar fregir massa perquè es farà amargant), afegim el pop a tallets. Li donem unes voltes perquè es barregin la ceba i el pop.
Remenem una mica i hi aboquem el vi.
Ho deixem 5 minuts al foc perquè s'evapori l'alcohol i hi tirem l'arròs fins que veiem que es fa transparent.
Afegim el pebre vermell de la Vera. Sofregim uns minuts i afegim, poc a poc, el caldo que tindrem calent.
Afegim el pebre vermell de la Vera. Sofregim uns minuts i afegim, poc a poc, el caldo que tindrem calent.
Hem d'anar afegint el caldo mica en mica i remenant sovint per tal que l'arròs deixi anar el midó.
Al cap de quinze minuts afegirem les gambes que teniem reservades. Tornem a remenar.
Al cap de dos o tres minuts apaguem el foc i deixem reposar cinc minuts més.
Servim acompanyat d'un vi blanc sec molt fred.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada