Un clàssic de tota la vida i per tant segurament a cada casa en fan una de diferent. És un plat tan versàtil que es pot tunejar de mil maneres. Jo recordo que a casa la mare sempre hi posava variants: petits trocets de coliflor, pastanaga i cogombre en vinagre, que li donaven un toc curiós i refrescant. A més sempre s'acompanyava amb sardines amb oli. Deliciós i barat, què més volem?
Ingredients
2 patates mitjanes (400 gr.)
100 gr. de mongetes tendres
1 pastanaga
uns quants pèsols
2 ous durs
1 llauna de tonyina
maonesa
Procediment
Pelem i tallem a cubs les patates. Rentem i tallem a trocets petits les mongetes tendres. Pelem i tallem a trocets petits la pastanaga.
Posem al foc una olla amb aigua i sal. Quan bulli tirem primer les patates. Al cap de cinc minuts afegim les mongetes, la pastanaga i els pèsols. Ho deixem fins que sigui cuit però vigilant que no es desfacin les patates (aproximadament sis o set minuts més).
Escorrem molt bé la verdura per evitar que l'ensaladilla ens quedi humida i per tal que es refredi.
Quan tinguem la verdura freda la passem a un bol gran i rectifiquem de sal. Afegim els ous durs tallats petits i la tonyina esmicolada.
Afegim la maonesa i barregem amb compte de no xafar massa les patates.
Reservem a la nevera una estona, emplatem i servim.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada