Segona classe de cuina italiana amb Lucia Patarca. Aquest cop era l'hora d'aquests meravellosos ravioli amb tres farciments: abergínia amb ricotta, d'espinacs amb ricotta i de gorgonzola amb carbassó. Aquest tipus de pasta és molt entretinguda de fer, se n'ha de tenir moltes ganes o molta i bona companyia per a compartir la feina, però us asseguro que el resultat és espectacular. A més, es clar, està la satisfacció de presentar a taula una "delicatessen" feta amb les nostres pròpies mans.
Naturalment en aquesta ocasió ens els vam cruspir allà mateix, que ens ho haviem guanyat. L'acompanyament, dues salses molt clàssiques: salsa al pesto i salsa de mantega i sàlvia , els secrets de les quals ens els va revelar la mateixa Lucia.
Ingredients
Per la pasta:
200 gr. de farina
2 ous a temperatura ambient
1 culleradeta d'oli
Per el farcit d'albergínia:
1 albergínia feta al forn (45 minuts a 180º) triturada
250 gr. de formatge ricotta
50 gr. de parmesà
50 gr. de parmesà
4 fulles de menta
sal
pebre
sal
pebre
Per al farcit de gorgonzola:
200 gr. de formatge gorgonzola
1 carbassó ratllat i fregit amb una mica d'oli en una paella
un grapat de nous picades
sal
pebre
un grapat de nous picades
sal
pebre
Per al farcit d'espinacs:
250 gr. d'espinacs frescos, cuinats amb una mica d'oli a la paella i tallats o triturats
250 de formatge ricotta
50 gr. de parmesà
nou moscada
sal
pebre
50 gr. de parmesà
nou moscada
sal
pebre
Preparació
Começarem preparant la massa, tal com vaig mostrar en el post dels tagliatelle colorate, sense afegir-hi l'ingredient de color.
Quan la massa hagi reposat, l'estirem. Ha de quedar el més fina possible. La Lucia ho feia magistralment amb el seu "matarello".
Amb un ganivet, o amb la rodeta epecial per aquesta feina, tallem la massa en quadrats d'uns 8 cm. de costat.
Amb una mànega o amb una cullereta posem una mica de farcit al mig de cada quadrat de pasta.
Dobleguem cada quadrat per la meitat i amb els dits apretem les vores.
Ja els tenim a punt per bullir. N'hi haurà prou amb un minut o dos, en abuntant aigua amb sal.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada