Nicola Poltronieri és un cuiner italià que viu a Barcelona. Les seves propostes acostumen a se fàcils, preparades amb ingredients senzills i totes elles amb toc rúcric, improvitzat i eclèctic que enganxa molt. Feia dies que tenia ganes de preparar alguna de les seves receptes i finalment m'he decidit per aquest estofat que, segons diu va aprendre a fer a Irlanda.
Ingredients
600 gr. de vedella
1 ceba
1 pastanaga
1 troç d'api
250 gr. de tomàquet triturat
1 llauna de cervesa negra
oli
sal
pebre
En una cassola fonda escalfem oli i hi fregim la ceba, la pastanaga i l'api a tallats petits. Ho fem a foc viu per tal que les verdudes no quedin massa toves. Afegim una mica de sal.
Quan les verdures estiguin fregides hi tirem la carn a la que haurem posat sal i pebre, hi donem unes voltes i afegim el tomàquet triturat.
Deixem sofregir uns minuts i afegim la cervesa.
Remenem i deixem fent xup-xup durant tres hores amb la cassola destapada perquè la salsa vagi reduint. A mitja cocció rectifiquem de sal. Si veiem que la salsa es redueix massa acabem el guisat amb la cassola tapada.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada