![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiuY1jncTzbcY2yhwWwXZqgQbJI5RBxsGoYkpfJsBXLWgj1e14TsJdUuj9tvm-TOS0ngOd5VojvSP5B70J-gBmIbD0VAYyscxdcXHY-vurHCZKrn8Io0Dt9psArLotwO-vlEg3t3pKOrEM/s1600/blogger-image--264185235.jpg)
Aquesta és la moussaka que vaig fer fa un parell de dies. Quan va sortir del forn feia molt bona cara i estava prou bona. Però em vaig oblidar de fer-li una foto, o sigui que de moment tinc aquesta que vaig fer just abans de posar-la al forn. Segur que no passarà molt de temps abans no la torni a preparar perquè és un plat que ens agrada molt.
Ingredients
2 albergínies
400 gr. de carn picada de vedella (o meitat vedella i meitat botifarra)
1 ceba grossa o 2 mitjanes
2 grans d'all
250 gr. de tomàquet triturat o bé tomàquets naturals ratllats.
Una cullerada (30 gr.) de farina
1/4 de litre (aprox.) de llet
Formatge parmesà
Oli
Sal
Pebre
Una mica de canyella
Una mica de nou moscada
Preparació
Tallem a rodanxes les albergínies, les salem i les deixem reposar sobre una taula de tallar lleugerament inclinada, per tal que desprenguin aigua i així evitar que quedin amargants. Després les esbandirem i eixugarem.
En una paella fonda fregim la ceba tallada petita durant uns minuts i després afegim els alls també tallats petits. Deixem que l'all es faci una mica i sense esperar gaire perquè no es cremin els alls, afegim la carn picada, una mica de sal i una mica de pebre.
Quan la carn estigui feta afegim un polsim de canyella i el tomàquet. Deixem sofregir una estona i rectifiquem de sal.
Fregim les albergínies per tandes en una paella amb una mica d'oli. Les albergínies acostumen a absorbir un munt d'oli quan es fregeixen. Jo les he enfarinat una mica per tal d'evitar-ho. Un cop fregides les anem reservant sobre paper absorbent.
Amb la mantega, la farina i la llet fem una beixamel lleugera. L'acabem amb una mica de sal i nou moscada.
Ara que ja ho tenim tot passem a muntar la moussaka:
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiNPvdEyCTIzy-lRzXkmAHUBLkr1aXyqhd44HA0CbVcRcXuw5LKx_Zum2bYS_y7t8tXtpZbfHqS5ryKXqjjAk6ZQHDwg9k5HYjSb27ZckEBZURhzQufrmgKNVkOhc_gk3Yug6JnlNNSFtM/s320/blogger-image--397688026.jpg)
En una plata fonda i prou gran, o en plats individuals, anem fent capes d'albergínia i carn amb tomàquet fins acabar amb una capa d'albergínia.
Cobrim amb beixamel i parmesà ratllat i l'introduïm al forn a 180º durant 15 minuts.
Gratinem i servim.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada