La sopa de ceba és d'aquells plats que molts anys enrera es van posar de moda, era modern i sofisticat. Ara gairebé no el trobem en la carta de cap restaurant. Digueu-me nostàlgica, però a mi em continua agradant molt.
Ingredients (per a 2 persones)
1 ceba grossa o 2 mitjanes (jo he fet servir cebes de Figueres)
2 grans d'all
1 cullerada rassa de farina (opcional)
3/4 litre de caldo de pollastre o verdures
2 ous
4 llesques de pa
formatge ratllat
oli
Preparació
Tallem la ceba en juliana i la sofregim, juntament amb els dos grans d'all, en una cassola amb una mica d'oli. La deixem que es vagi fent poc a poc per tal que es cogui bé però que no s'enrosseixi.
Quan la ceba estigui feta afegim la cullerada de farina (opcional), barregem i deixem un minut perquè perdi el gust de cru, però no la deixem gaire més perquè es cremaria.
Afegim el caldo i deixem que cogui 20 minuts a foc baix.
Mentre, torrem les quatre llesques de pa.
En el fons de cadascuna de les cassoletes on servirem la sopa hi posem un ou i aboquem la sopa ben calenta.
Posem a sobre un parell de llesquetes de pa torrat i afegim el formatge ratllat per sobre.
Gratinem la sopa fins que el formatge estigui torradet i servim.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada