La recepta per aquest deliciós pastís és del libre Cuinar per ser feliç de la Carme Ruscalleda. Tal com ella diu - un pastís de formatge molt lleuger i gustós, i com que gairebé no porta farina, finíssim i ben diferent dels comercials.
Jo puc afegir que a més és tan senzill de fer que el meu fill el feia quan tenia quatre anys.
Si el presentem a taula amb uns fresons reforçarem la sensació de frescor. Espectacular!
Ingredients
- 100 gr. de mantega
- 125 gr. de sucre
- una branca de vainilla (jo hi vaig posar una culleradeta d'estracte de vainilla)
- 3 ous
- la ratlladura d'una llimona
- 50 gr. de farina de blat
- 500 gr. de formatge tipus Quark
- un grapat de panses sense pinyol (opcional)
Preparació
Ha de quedar una mescla molt fina, homogènia i lligada, per tant és convenient utilitzar una batedora de baretes elèctrica, o bé una Thermomix.
Barregem la mantega tova amb el sucre i la polpa negra de la vainlla o la culleradeta d'estracte de vainilla.
Afegim, un a un, els ous (que tindrem a temperatura ambient) i la ratlladura de llimona.
Afegim la farina passada pel sedàs.
Afegim el formatge fresc i les panses, si en volem posar.
Aboquem la mescla en un motlle rodó d'uns 20 o 25 cm. amb un disc de paper vegetal al fons.
Ha de coure durant 2 hores a 100º. (Atenció amb la temperatura del forn, és la clau perquè quedi un pastís amb textura tendra gràcies a la cocció suau dels 100º del forn).
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada