- 600 gr. d'espinacs
- 1 ceba petita
- 60 gr. de mantega
- 1 cullerada (30 gr.) de farina
- 400 ml. de llet
- 100 gr. de formatge ratllat
- oli d'oliva
- sal
- pebre
Preparació
Posem una olla al foc amb dos dits d'aigua i sal. No cal posar gaire aigua perquè els espinacs ja en fan molta. Quan l'aigua bulli tirem els espinacs. Semblarà que no hi caben a l'olla, però si els ajudem amb una cullera, apretant-los cap al fons, veurem com de seguida perden volum i ens hi caben perfectament. Els deixem bulir 3 minuts. Els escorrem molt bé de tota l'aigua que contenen, si cal fent pressió amb una cullera.
Fem la beixamel:
En una paella fonda posem uns 50 gr. de mantega i una mica d'oli. Deixem que s'escalfi i que comenci a fondre la mantega. No hem de deixar que es fongui del tot perquè de seguida es crema i es faria malbé. Hi afegim la ceba tallada petita i deixem que s'estovi.
Quan ja tinguem la ceba sofregida hi tirem una cullerada (uns 30 gr.) de farina i barrejem amb la ceba la mantega i l'oli. La farina haurà de coure una mica, un parell de minuts perquè no faci gust a cru.
Aboquem 300 ml. de llet d'un cop i remenem ràpidament amb energia perquè no quedin grumolls. Si veiem que queda massa espessa hi afegim una mica més de llet. Ho deixem coure cinc minuts remenant contínuament i rectifiquem de sal i pebre.
Aboquem els espinacs que hem bullit i escorregut
Ho aboquem en una plata que pugui anar al forn i cobrim amb formatge ratllat i trocets de mantega.
Aboquem 300 ml. de llet d'un cop i remenem ràpidament amb energia perquè no quedin grumolls. Si veiem que queda massa espessa hi afegim una mica més de llet. Ho deixem coure cinc minuts remenant contínuament i rectifiquem de sal i pebre.
Aboquem els espinacs que hem bullit i escorregut
i barregem.
Ho aboquem en una plata que pugui anar al forn i cobrim amb formatge ratllat i trocets de mantega.
Gratinem i servim.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada