Quan era petita les croquetes eren un dels meus menjars preferits. Afortunadament la meva mare en feia sovint i eren boníssimes, ja sabeu que com les croquetes de la mare, cap. A mi em tenia a la cuina mentre les feia, esperant escurar amb el dit la beixamel que quedava en la paella.
Ingredients
- 1 ceba petita
- oli d'oliva
- 25 gr. de mantega
- 90 gr. de farina + una mica més per arrebossar
- 1 litre de llet
- 1 pit de pollastre a l'ast o un troç de pollastre rostit, però també les podem fer d'un munt d'altres coses: carn, formatge, espinacs, bacallà...
- 1 ou
- pa ratllat
Preparació
Tallem la ceba petita i la fregim en una paella fonda amb la mantega i una mica d'oli .
Quan la ceba comença a agafar color afegim la farina.
Afegim el pollastre que haurem tallat a trossets petits. En comptes de pollastre podem fer les croquetes del que ens vingui més de gust: carn, gambes, pernil, formatge...
Aboquem la beixamel en un recipient i el tapem amb paper film. La guardem a la nevera durant al menys una hora, però també la podem deixar un dia sencer i fer les croquetes l'endemà.
Per fer les croquetes, agafem porcions de la beixamel amb l'ajuda de dues culleres i les arrebossem. Primer farina, després en ou batut i finalment en pa ratllat.
Ja les tenim a punt per fregir. També les podem congelar i les tindrem a punt el dia que ens vinguin de gust. Llavors les descongelarem...
i les fregirem en oli abundant i ben calent. Quina bona pinta!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada