Recepte de luxe sense gaire esforç. Una recepta més del cuiner Gonzalo d'Ambrosio: fàcil i resultona
Ingredients (per a 2 persones)
Per al farciment:
6 calamarcets petits
1/2 ceba tendra
1/2 porro
1 gra d'all
1/2 pastanaga
50 gr. de pernil ibèric
1/4 de culleradeta de pebre vermell de la Vera
Per al'acompanyament:
1 gra d'all
1/2 pebrot vermell
1/2 pebrot verd
1/2 ceba tendra
1/2 carbassó
1 tomàquet madur
Farigola o orenga (fresc o sec)
Preparació
Netegem els calamars donant-los la volta per rentar-los per dintre. Els tornem a posar del dret. No cal que els treiem les aletes. Les potes les tallarem a trocets.
Netegem la ceba, el porro, l'all i la pastanaga i tallem totes les verdures en brunoise.
En una paella saltegem la ceba i el porro. Afegim l'all i la pastanaga.
Quan tinguem la verdura fregida afegim una mica de sal, el pebre vermell i el pernil.
Afegim les potes dels calamars, rectifiquem de sal i apaguem el foc. Tapem i deixem que es refredi una mica.
Quan el farciment ja no estigui tant calent farcirem els calamars i els tancarem amb un escuradents. Reservem.
Passem a preparar la verdura per acompanyar.
Tallem en brunoise l'all, el pebrot verd, el pebrot vermell i la ceba i ho daurem en una paella amb oli. Incorporem el carbassó també tallat petit i el tomàquet ratllat. Afegim una mica de sal i una mica de farigola o d'orenga.
Salem els calamarcets i els cuinem en una planxa ben calenta.
Emplatem posant quatre cullerades de verdura en el fons del plat i tres calamarcets a sobre. Espolsem una mica de farigola o d'orenga fresca per sobre.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada