divendres, 20 d’agost del 2021

Hamburgueses veganes

Hi ha deu mil receptes d'hamburgueses veganes per internet, i moltes són molt bones. Aquesta és una possibilitat fàcil que es pot variar depenent dels ingredients que tinguem a mà (canviar els llegums per uns altres, o la verdura per una altra, o l'arròs per quinoa, etc.). La textura és una mica pastosa, com la que acostumen a tenir aquest tipus d'hamburgueses. A casa ens agraden molt.

Amb les següents quantitats ens surten quatre hamburgueses.

 
Ingredients
    
1 got de carbassó ratllat (més o menys 1 carabassó)
1 ceba mitjana
1 dent d'all
Mig got d'arròs cuit
1 got de cigrons
Julivert picat
1 cullerada gran de tahini
1/4 de got de pa ratllat
Espècies al gust: farigola, pebre vermell, cúrcuma...
Oli
Sal
 
Pa d'hamburguesa
Complements: ceba caramelitzada, enciam, tomàquet, patates fregides...
 
 
Preparació

Tallem la ceba i piquem l'all, i els passem per la paella. En un bol gran aixafem els cigrons una mica amb una forquilla i els barregem amb la resta d'ingredients fins que quedi una massa manejable.

Si veiem que la massa és una mica seca podem afegir aigua; si la veiem molt líquida podem afegir pa ratllat.

 
Formem les quatre hamburgueses i les posem a la nevera mitja hora perquè prenguin consistència. Llavors les podem escalfar i daurar en una paella amb una mica d'oli a foc entre mig i alt. Les servim amb la guarnició que més ens agradi.
 
El Iago no hi estarà d'acord, però, qui necessita la vedella?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada