dissabte, 21 d’agost del 2021

Tiramisú vegà

 

Aquí em vaig coronar, com quan vaig aconseguir fer un coulant vegà (de fet, ambdós gluten free, però no vull passar-me de xula). Al Iago li va agradar. És clar que, si sou vegetarians, us recomano que seguiu la recepta de la meva mare que està al blog, i no aquesta... però si voleu una adaptació vegana us asseguro que us encantarà la meva versió.

Amb aquestes quantitats surten sis potets de tiramisú. Com que no trobava melindros vegans sense gluten, els vaig fer jo, i n'adjunto la recepta. Però val molt més la pena comprar-ne al supermercat per estalviar feina, si us ho podeu permetre.

 
Ingredients
         
Per la crema de mascarpone
 400g de iogurt de soja sense sucre
200g de tofu suau
100g de mantega vegana
100g de sucre
50g de llet de soja

Pel pastís esponjós
200g de farina (pot ser sense gluten)
200g d'aigua
180g de sucre
100g de maizena
100g de mantega vegana
16g de bicarbonat de sodi
Un rajolí d'essència de vainilla

250ml de cafè
30g de cacao pur
 
 
Preparació

Pel pastís esponjós barregem en un bol l'aigua, la mantega, el sucre i la vainilla. Llavors hi afegim la farina, la maizena i el bicarbonat tamissant-los, barrejant amb una espàtula fins que la massa estigui ben cohesionada. Ho posem al forn uns 30 o 40 minuts a 180ºC. Si no tenim un motlle prou gran perquè la capa sigui fina, un cop tret del forn i refredat el tallem per la meitat per tenir trossos de pastís no massa gruixuts.

Per altra banda, per la crema de mascarpone, cal posar amb 8h d'antelació almenys (o el dia anterior) el iogurt de soja en un drap transpirable sobre un bol per tal que perdi el màxim d'aigua possible. Hauria de quedar bastant dens, fins al punt que, agafant-ho amb una cullera, s'hi quedés enganxat com la mantega. Amb una batedora de mà emulsionem, per altra banda, la llet de soja amb la mantega vegana. Barregem en una batedora (o a la Thermomix, en el nostre cas) aquesta emulsió amb el iogurt, el tofu i el sucre, fins a obtenir una crema homogènia.

Prenem els sis potets i fem el tiramisú per capes. Posem una capa de pastís esponjós o melindro, sucat amb cafè, i llavors una capa de crema de mascarpone. Fem el mateix successivament fins a cobrir el potet, i acabem amb un toc de cacau pur tamissat per sobre.
 
A gaudir!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada