dijous, 19 d’agost del 2021

Croquetes d'albergínia veganes

  

Croquetes veganes bones? Sí, senyor. Aquesta és una de les dues receptes de croquetes que ara per ara fem regularment per casa. Me la va ensenyar la Montse (des d'aquí li ho agraeixo, encara que no crec que mai llegeixi aquest blog). L'altra és de la mama, una mica menys tradicional, més semblant a l'hummus. Espero que la pengi aviat.

 
Ingredients
    
1 albergínia
300ml de llet de soja
30g de farina (pot ser sense gluten)
Sal
Oli
Farina de cigró per arebossar
 
 
Preparació

Comencem tallant l'albergínia en dauets petits, la salem i la fregim amb oli en una paella fins que estigui ben feta i dauradeta. La retirem en un plat, escorrent-la, i reservem l'oli a banda ja que el farem servir per les croquetes. 

Tornem a posar l'albergínia a la paella, ara sense tant oli. Hi tirem la farina per sobre i barregem fins que no hi quedi cap resta de color blanc. Llavors podem abocar-hi la llet fins que la cobreixi del tot. 

El següent pas és fàcil però una mica avorrit: cal barrejar sense parar fins que tinguem una beixamel, és a dir, fins que la consistència no sigui líquida sinó que la massa es pugui separar de la paella. Poden ser cinc o deu minuts. Llavors la retirem del foc i la deixem refredar.

Un cop estigui freda podem fer les croquetes de la mida que preferim i arrebossar-les al nostre gust. Nosaltres, com sempre, les fem amb farina de cirgó per no fer servir ou i que siguin veganes. Amb l'oli que hem apartat al principi les fregim fins que estiguin ben cruixents. Si ho preferim, podem congelar les que haguem fet de més i treure-les un altre dia abans del pas de fregir-les.

Estan boníssimes!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada