dimecres, 17 de març del 2021

Saltejat xinès amb pasta d'arròs vegà

Aquesta és una recepta curiosa, perquè la pasta d'arròs que veieu a la fotografia ho és. La textura és més aviat xicletosa, i molt diferent del menjar al qual estem acostumats. Us recomano tastar-ho, però si no és del vostre gust (a casa el gust de la salsa va agradar però la textura de la pasta no massa, per exemple), es pot fer la mateixa recepta amb noodles i queda ben bona igualment.
Les quantitats aquest cop són per a tres persones.
 
Ingredients
    
1 paquet de pasta d'arròs (rice cakes), uns 500g
200g d'heura, tempeh o tofu
1 safata de bolets shiitake
200g de col xinesa
200g de bok choi
100ml de caldo de verdures
2 dents d'all
2 cullerades de salsa de soja
1 cullerada de salsa d'ostra xinesa vegana o salsa teriyaki 
1 culleradeta de maizena
Oli 
 
 
Preparació

Barregem en un got les salses i la maizena, i tallem les verdures. Les quantitats d'aquestes les he posat una mica a ull, poseu-ne tantes com volgueu (i evidentment poseu qualsevol altra verdura que tingueu a la nevera, si voleu).
En un wok amb una mica d'oli saltegem l'all, els bolets i el tempeh/heura/soja amb la meitat de la salsa. Després d'uns 5 minuts afegim la resta de verdures, i barregem fins que estiguin ben integrades. Ho saltegem fins que comencin a perdre fermesa.
En aquest moment afegim la pasta i el caldo, baixem el foc i tapem el wok per tal que els pastissets d'arròs s'estovin, cosa que hauria de trigar menys de 5 minuts. Anem barrejant-los amb les verdures de tant en tant.
Quan ja estiguin tendres afegim la resta de la salsa, saltegem durant un minut més i apaguem el foc. Ja podem servir.
 

Si teniu ceba xinesa, talleu-ne una mica i poseu-la per sobre per donar al plat un toc verd i cruixent. Si no, no us preocupeu: nosaltres tampoc i el vam gaudir igualment.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada