dissabte, 13 de març del 2021

Tofu agredolç vegà

A casa quasi mai fem plats xinesos, així que vaig pensar que podia provar de cuinar-ne algun. Aparentment aquest és dels més repdroduïts a l'Occident. Vaig pensar que era un bon lloc on començar, i aquí el teniu!
 
Ingredients
 
Pel tofu
400g de tofu ferm
2  cullerades de salsa de soja
30g de maizena
Oli
Sal
Pebre

Per la salsa agredolça
120ml d'aigua
60ml de vinagre d'arròs
55g de tomàquet concentrat
3 cullerades de salsa de soja
1 cullerada de sucre
1 dent d'all ben picat
2 cullerades de maizena
1 tros de gingebre ben picat

Pel saltejat
1 ceba
1 pastanaga
1 pebrot (o mig de vermell i mig de verd)
Oli

Per acompanyar
300g d'arròs integral
Bròcoli


Preparació

Tallem el tofu a cubets. En un bol, el barregem amb la salsa de soja, la maizena, la sal i el pebr, fins que estigui ben recobert. En una paella amb una mica d'oli el saltegem fins que estigui daurat. El retirem.
Podem aprofitar per posar l'arròs a bullir, així com el bròcoli (o fer-lo al vapor a sobre, si ho preferim).
En un altre bol fem la salsa barrejant tots els seus ingredients. 
Tallem les verdures i en la mateixa paella on hem fet el tofu comencem a cuinar la ceba i la pastanaga. Després de 3 minuts afegim els pebrots i ho cuniem durant un parell de minuts més.
És hora d'abocar-hi el tofu i la salsa, barrejar-ho tot amb compte i deixar que es faci a foc baix durant pocs minuts, o fins que veiem que la salsa s'espesseix una mica.
Servim el tofu al costat de l'arròs i el bròcoli, o el que haguem decidit menjar d'acompanyament.


Això sí: cal treure els palillos del calaix per menjar aquest plat!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada